introductie

foto ' s: loek van vlerken

Op deze website wordt aan de hand van ca. 2500 foto’s en beschrijvingen een zo volledig mogelijk beeld gegeven van het beeldhouwwerk, de monumenten, de gedenktekens en het vrije werk van de veelzijdige kunstenaar HILDO KROP  (1884-1970).

zelfportret hildo krop - foto: loek van vlerken 18.05.2016
Hildo Krop – zelfportret  -1918

 

De beheerder van deze website is LOEK VAN VLERKEN (Amsterdam 1948)
en is verbonden aan het Hildo Krop Museum in Steenwijk.

 

De foto’s  op deze site zijn gemaakt door  Loek van Vlerken, behoudens enige incidentele- en historische foto’s (voor bron en datering: klik op de foto).
De bron van de teksten bij de werken komen voornamelijk uit de door drs. E.J. Lagerweij-Polak opgestelde oeuvrecatalogus ‘Hildo Krop’, uit de reeks monografieën van Nederlandse kunstenaars uit 1992. Indien de tekst niet (of slechts gedeeltelijk)  deze oeuvrecatalogus als bron heeft, wordt deze geraadpleegde bron vermeld.
De publicatierechten zijn naar beste intentie geregeld. Een ieder die meent dat zijn of haar rechten zijn overtreden wordt verzocht contact op te nemen via het contactformulier.

Alle rechten voorbehouden. Niets van deze site mag worden verveelvuldigd, in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

© Loek van Vlerken / Hildo Krop Museum, Steenwijk

 

 

gazelle transparante achtergrond klein