introductie

foto ' s: loek van vlerken

Op deze website wordt aan de hand van ca. 3000 foto’s en beschrijvingen op ruim 300 pagina’s een zo volledig mogelijk beeld gegeven van het beeldhouwwerk, de monumenten, de gedenktekens, toneelmaskers en het vrije werk van HILDO KROP.

  • Deze kunstwerken zijn via de MENUBALK zowel per categorie als chronologisch op te zoeken.
  • Niet alleen zijn werk wordt belicht, ook over de kunstenaar zelf valt uitvoerig te lezen. Verschillende facetten over zijn leven zijn te vinden in een uitgebreide biografie en in een tijdtabel.
  • Een groot deel van het bouwbeeldhouwwerk is in Amsterdam te vinden. In het menu zijn onder het kopje Stadsbeeldhouwer van Amsterdam alle locaties van zijn werk in de hoofdstad op deelkaarten te vinden en aan te klikken.
  • Met een trefwoord via op de menubalk, zoeken naar een object, persoon, etc.
  • Mocht er desondanks een vraag onbeantwoord blijven, dan is er altijd de mogelijkheid om met het Hildo Krop Museum in contact te komen via het contactformulier.

De foto’s op deze site zijn gemaakt door Loek van Vlerken, behoudens incidentele- en historische foto’s (de maker en/of bron wordt dan bij de foto of op de pagina vermeld).
De bron van de teksten bij de werken komen voornamelijk uit de door drs. E.J. Lagerweij-Polak opgestelde oeuvrecatalogus ‘Hildo Krop’, uit de reeks monografieën van Nederlandse kunstenaars uit 1992. Indien de tekst niet (of slechts gedeeltelijk)  deze oeuvrecatalogus als bron heeft, wordt deze extra geraadpleegde bron vermeld.
De publicatierechten zijn naar beste intentie geregeld. Een ieder die meent dat zijn of haar rechten zijn overtreden wordt verzocht contact op te nemen via het contactformulier.

Alle rechten voorbehouden. Niets van deze site mag worden gekopieerd, in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

© Loek van Vlerken / Hildo Krop Museum, Steenwijk

 

gazelle transparante achtergrond klein